Baggrund for samarbejde

Igennem de sidste par årtier har vilkårene for fåreavl og lammeproduktion i Danmark ændret sig i markant. Mange af de små besætninger er faldet væk, og flere vil nok gøre det. Til gengæld bliver de egentlige produktionsbesætninger større og større. De økonomiske vilkår for produktionen bliver strammere og strammere, så skal der laves en fortjeneste, er det nødvendigt, at leve op til de stadig stigende krav til kvaliteten af slutproduktet – slagtelammet.

En væsentlige forudsætning for at producere et kvalitetsprodukt er, at ens fåreflok består af genetisk godt materiale, og at man hele tiden prøver at forbedre dette ved at bruge de væddere, der har det bedste anlæg for kødproduktion, sundhed og så problemfri opvækst fra fødsel og til slagtning, som det er muligt at opnå.

Vi har gennem den sidste halve snes år bestræbt os på at producere sådanne væddere og samarbejder om i vores besætninger at udnytte alle moderne avlstiltag som registrering, scanning, sundhedscheck mv. Vi kan i dag tilbyde lammeproducenterne nogle væddere, der hvad enten de skal bruges til renavl eller som slutvædder i en krydsningsproduktion, lever op til tidens krav, og vi gør det til rimelige priser. Vi har selvfølgelig også gimmerlam til salg for dem, der måtte have brug for sådanne.

Vores politik er, at alle oplysninger om dyrene fra fødsel til salg er tilgængelige for køber, lige som besætningernes resultatet i øvrigt. Man er altid velkommen til at se vores dyr. Dog bedes man anmelde besøget i god tid, og respektere vores smittebeskyttelsesforanstaltninger.

Vi har gennem de seneste år eksporteret mange dyr, sæd og embryoner, ikke mindst til de øvrige nordiske lande; en eksport vi håber at kunne fortsætte.